Ida Wilör – En avgörande allians

Om ni har följt mig och mina tidigare texter så kanske ni kommer ihåg Peter från min senaste text? Peter var min gruppledare undertiden jag gick på anhörigcentret i Trelleborg.

Jag ska skriva en text som ska handla om ett avgörande i min vård eller myndighetskontakter, och då jag inte har jätte mycket erfarenheter av det så blir det ytterligare en text om min räddare, Peter.

Än idag vet jag inte vad han gjorde, varför han gjorde det och hur han lyckades.

Men Peter lyckades med att inte skrämma iväg mig, även om det var det mest skräckinjagande jag någonsin gjort. Jag drog ner medelåldern betydligt i vår grupp, och det fick mig och känna mig utstött och ensam. Men då fanns Peter, han bemötte mig på den nivån jag var på. Jag behövde inte låtsas vara någon jag inte var. Jag fick gråta, jag fick vara förtvivlad, jag fick vara arg, och besviken. Men han fick mig också att le, och se en framtid.

Peter och hans behandling har en stor betydelse till vem jag är idag.

Jag är tacksam över att jag lyckades ta mig igenom det, trots min anhörigproblematik.

Jag är rädd för att tänka ”tänk om” – Men tänk om jag inte hade gått dit, tänk om jag hade gett upp, tänk om ingen hade lyckats skapa den alliansen med mig som Peter gjorde. Vem hade jag varit idag då? Vad hade jag gjort? Var hade jag varit i livet? Det är en tanke jag har ibland, men som jag egentligen inte behöver oroa mig över. För idag mår jag bra, och det är det som räknas!

Idag är jag utbildad anhörigterapeut, och jag lägger extremt mycket tid och ork på att skapa en fin allians med mina klienter. För mig är det väldigt viktigt. Ingen allians, ingen ärlig behandling.

Min text skulle som sagt handla om vad som varit avgörande för mig, och där har vi svaret.

Behandlingen i all ära, men alliansen mellan mig och min gruppledare fick mig och vara trygg och det räddade mig.

För nu när jag skriver, kommer jag knappt ihåg uppgifterna och samtalen vi hade. Jag kommer ihåg stöttningen.

Än en gång,

Tack för du läste.

Kram, Ida.

För att lära känna Ida och ta del av hennes texter så klicka HÄR