Foto: Mareike Timm

Är en generellt hygglig trettiofyraåring som tror stenhårt på den yngre generationens förmågor, potential och vilja till förändring. Kommer ursprungligen ifrån en liten industristad tvärs över Atlanten, därav namnet. Bor ensam i en liten etta på 27 kvm som jag hyr i andrahand. Är musikälskare, obotlig nörd, drömmare och en hopplöst oromantisk romantiker som ifrågasätter allt, särskilt mig själv.

Har många olika mer eller mindre udda och intressanta arbeten bakom mig inom en rad olika branscher. Saknar visserligen någon särskild formell utbildning men då jag är en initiativrik och driftig individ så är jag självlärd i princip allt jag kan. Är publicerad frilansskribent och föreläsare. Har haft projektanställning hos Trelleborgs Vuxenpsykiatri, varit redaktör för magasinet Värdefullt och senast varit medarbetare på Trelleborgs Samordningsförbund. Nu är jag stolt processledare tillsammans med min fantastiska kollega Josse för projektet vars hemsida du just nu besöker.

Jag har samlat på mig tonvis med livserfarenhet, både bra och mindre bra. Haft myndighetskontakter under stort sett hela mitt vuxna liv, främst med Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Arbetsmarknadsförvaltningen. Har således lång egenerfarenhet av hur det är att mer eller mindre vara fast i myndighetskarusellen.

Har självupplevd erfarenhet av psykisk ohälsa, både hos personer i min omgivning men också genom min egna diagnostiserade depression, ångestproblematik och mitt självskadebeteende. Jag behandlas och utvecklas med hjälp och stöd av medicin, terapi och, viktigast av allt, mina nära vänner och alla fina personer jag har i min omgivning som tror på och stöttar mig.

Det som jag tror gör mig till en bra processledare är att all min kunskap om det mesta bottnar i egna erfarenheter, upplevelser och betraktelser. Jag har inte läst mig till vart jag är idag, jag har överlevt mig till det. Sen har jag självklart haft tur som har personer i min omgivning som tror på mig. Även när jag inte tror på mig själv.

Som privatperson så är jag ganska tillbakadragen. Lever enkelt och intresserar mig inte för statusprylar. Irriterar mig på alldeles för mycket saker. Klasskillnader, sociala orättvisor och elaka ignoranta människor gör mig förbannad.

Förespråkar total individuell frihet under eget ansvar. Alltså, i grund och botten att var och en har fullständig demokratisk rätt att forma sitt liv utifrån egna önskemål och preferenser så länge man inte skadar någon.

Plockar man bort religion och politik ur ekvationen så upptäcker man snart att de allra flesta av oss har långt mer gemensamt med varandra än vad vi någonsin kunnat föreställa oss. Vi lär oss av varandra när vi lyssnar på varandra.

Framtidens samhälle bygger vi tillsammans, så varför inte sätta igång redan idag?