Pilotstudie & Utvärdering

 

Unga Vuxna Trelleborg startade som en pilotstudie som varade i sju månader, mellan januari-juli 2017. Här har vi samlat diverse material från pilotstudien.

Mycket av vårt arbete idag ser likadant ut som under piloten men vissa saker har kommit till medan andra tagits bort. Det som däremot alltid kommer att förbli detsamma är vårt arbetssätt och vår holistiska approach. Varje individ vi träffar är viktig på sitt alldeles egna sätt och vi möter alltid personen ifråga där denne befinner sig.

Kontakta projektledningen för eventuella frågor om piloten eller våra dokument.

Den ursprungliga insatsbeskrivningen till UVT formulerades av DWS under hösten 2016 och bygger på Eva Nilsson Lundmark och Ingvar Nilssons rapport Vem pratar vi egentligen om.

INNAN PILOTSTUDIEN

I insatsbeskrivningen så kan man se tydliga paralleller till ett annat lyckat Finsam-projekt, Värdefullt, där syftet var att samla in berättelser om återhämtning från psykisk ohälsa från personer med egenerfarenhet. En annan klar inspiration kom från Mikael Svennerbrandts L3-Metoden vilket härstammar från Rädda Barnens Musikprojekt (IV-Musik) där DWS varit elev en gång i tiden.

Vem pratar vi egentligen om (Av: Eva Nilsson Lundmark och Ingvar Nilsson 2015)

Pilot Unga Vuxna insatsbeskrivning (Av: Duke W. Shane)

NÄR VI VÄL KOMMIT IGÅNG

Det tog förstås lite tid att komma igång på allvar med att etablera myndighetskontakter och att träffa potentiella deltagare. Men inom loppet av några veckor så var vi igång med byggande av denna hemsidan och sammansättningen av information.

ungavuxna_utskick2017

UVT_begriplig_definition

uvt_sprid_ordet

Alla vi träffade fick fylla i ett medgivande på att vi fick spela in det initiala samtalet samt att individen skulle vara säker på att endast projektledarna, projektägaren och utvärderaren skulle få tillgång till ljudfilen. Ville man vara aktiv deltagare så fick man fylla i ett standardavtal för att erhålla tillgång till webbsidans funktioner för inlägg.

Medgivande

AVTAL_deltagare2017

DET HÄR MED ATT DELA MED SIG AV IBLAND SVÅRA SAKER

Vi bär alla på en ryggsäck fullproppad av diverse erfarenheter, upplevelser, kompetenser och drömmar. Varje person har en alldeles egen unik berättelse och det är sannerligen en konst att delge den till andra. Det krävs lite finess och tålamod MEN alla kan göra det och dessa berättelser kan även vara en bra övning för att bearbeta vissa händelser i livet.

Att berätta om sig själv

Förslag på intressanta och viktiga ämnen att skriva om

Hur man kan skriva sin historia (Av: Josefin Ristinmaa)

MEDIA

Vid ett par tillfällen så hände det att media snappade upp vad vi gjorde men det var 24Trelleborg och skribenten Alexander Sandström Libb som först lyckades slå huvudet på spiken när det gällde vad Unga Vuxna Trelleborg vill åstadkomma. Länk till artikeln HÄR 

UTVÄRDERING

Under piloten så hade vi en alldeles utmärkt utvärderare, Johanna Eriksson från Framtidsutbildning AB, med oss. Efter kontinuerlig kommunikation via träffar, Slack och telefon samt träff med några av våra deltagare så satte hon ihop en gedigen utvärdering som både visade vad som lyckats bra och vad som kan utvecklas vidare. Framförallt så har kontakten med Johanna och hennes utvärdering både motiverat och uppmuntrat oss ännu mer.

UVT UTVARDERINGEN 2017 (Av: Johanna Eriksson)