Jag heter Helene Jung och jobbar på Arbetsförmedlingen Skåne Syd som Samverkansresurs.

I min arbetsroll ingår det att främst samverka med vården kring Arbetsförmedlingens uppdrag inom arbetslivsinriktad rehabilitering ( i första hand med Primärvård och Psykiatrin). Jag jobbar i ett stort område, nämligen Trelleborg, Vellinge, Svedala, Skurup, Sjöbo, Ystad, Tomelilla och Simrishamn. Mitt uppdrag är ganska så nytt (har haft det sedan september -17) så jag håller fortfarande på att utforma vad det skall innehålla.

Samverkansresurs är också ett FINSAM-projekt precis som Unga Vuxna Trelleborg via samordningsförbunden Trelleborg, NILS och Sydöstra Skåne. (men planeras att bli en permanent tjänst fr o m 2019/2020).

Förutom kontakten med vården skall jag också samverka med andra myndigheter och vara delaktig i olika samverkansprojekt och i kompetensutveckling internt på Af.

Jag bor i Trelleborg sedan 2008, men kommer ursprungligen från Göteborg. Jag har jobbat på Arbetsförmedlingen i många olika uppdrag sedan 1995, men större delen av dessa år har jag främst jobbat med arbetslivsinriktad rehabilitering. Jag är utbildad Socialpedagog och har innan jag började på Af jobbat inom vården och med behandling av barn, ungdomar, familjer och missbrukare.

På min fritid är jag ledare inom Friskis och Svettis Trelleborg.

Mitt intresse och engagemang i projekt Unga Vuxna bygger på min tro på samverkan i alla dess former! Vi inom myndigheterna måste samverka sinsemellan men också med brukarna/kunderna. Det är oerhört viktigt att vi lyssnar på dem som skall erhålla vår service. Vilka behov finns? Vilket stöd vill man ha? Vilka kontaktvägar funkar bäst osv.