Nathalie Nilsson

Hejsan, jag heter Nathalie och jag bor tillsammans med min fantastiska son centralt i Trelleborg. Precis som 385 000 andra barn i Sverige växte jag upp i ett hem med alkoholproblematik, när jag blev äldre kände jag stor frustration, tänk om jag hade fått kunskap tidigare och inte behövt hamna i alla osunda relationer och depressioner.  Jag hade önskat att någon hade vågat prata och informera mig om innebörden av att vara anhörig till någon med missbruksproblematik och känslorna runt det.

I Unga vuxna Trelleborg känner jag att jag har möjligheten att lyfta barnperspektivet och belysa denna problematiken. Jag hoppas att vi tillsammans kan öppna stängda dörrar och ta bort tabun kring dessa svåra samtalen.

Förutom mitt deltagande i Unga vuxna så jobbar jag på förskola men är även engagerad i Stiftelsen Trygga barnen, där arbetar jag som projektledare för ett projekt som heter Trygga hjältar där vi försöker jobba med dessa frågorna på lokal nivå och jag är oerhört tacksam och glad att jag kan göra detta i samverkan med Unga vuxna.

 

Är du orolig över att någon i din närhet dricker för mycket, använder droger eller mår psykiskt dåligt? Eller har du något annat du är orolig över? Då får du gärna besöka oss på www.tryggabarnen.org eller så får du gärna kontakta mig direkt, jag finns på appen KIK under namnet: ”Trygghjalte.TrelleB”  där du har möjlighet att vara helt anonym, eller på mejl: Nathalie.trygghjalte@tryggabarnen.org

Varma hälsningar Nathalie.

 

Texter 2017

Maskrosbarn

Alkoholisten

Ett bra möte blev min vändpunkt

‘När mamma dricker’